+36 70 451 50 87
+36 70 504 83 14

Krízis telefon, NON-STOP!

+36 28 362 531
+36 28 494 042

Munkaidőben hívható.

Hétfő-Csütörtök 8:00 - 16:30
Pénteken 8:00 - 14:00

Irodánkban elérhetők vagyunk.

A Gondos Óra vigyáz Önre, vigyáz távollévő szeretteire, Ön is nyugodtabban élné mindennapjait, ha tudná, hogy idős szerettei probléma esetén segítséget kaphatnak, hiszen az állam egy modern, egyszerűen használható, ingyenes eszközt bocsát a rendelkezésükre ehhez.

Gondos óra - Vigyáz Önre, vigyáz szeretteire!

Mi az a Gondosóra program?

 

Az elmúlt évszázadokban a családok életében magától értetődő volt a fizikai közelség, a több generáció együttélése. A közös, nagyobb háztartások egyfajta biztonságot nyújtottak, hiszen a családtagok egyszerűen és gyorsan tudtak gondoskodni egymásról. Idővel azonban évszázados szokások szűntek meg vagy alakultak át azzal, hogy a családok szétszóródtak, és mára már egyre kevésbé jellemző a generációk együttélése.

Az idős családtagról, ismerősökről való gondoskodás, az ő támogatásuk fontos és felelősségteljes feladat, amelyet hozzá kell igazítani a megváltozott körülményekhez és a technológia fejlődéséhez.

Ugye Ön is biztonságban szeretné tudni idős szeretteit?
Mindig jelen lenni a másik életben néha erőn felüli feladat. Olyan digitális megoldást nyújtunk a családoknak, közösségeknek, amelynek segítségével a gondoskodás, törődés úgy is megvalósulhat, ha a családtagok, ismerősök egymástól épp fizikálisan távol vannak.

 

A Gondosóra program egy országos jelzőrendszerre épül. Feladata, hogy a saját otthonukban élő idős emberek egy egyszerű eszköz segítségével kapcsolatba léphessenek az általuk előre megjelölt kontaktszeméllyel, aki baj esetén közvetlen és gyors támogatást, illetve megoldást nyújthat a problémájukra.
A program az emberi élet minőségét, védelmét és biztonságát hivatott szolgálni a kontaktszemélyek (családtag, szomszéd, vagy barát, vagy akár opcionálisan szociális gondozó) bevonásával. Része a korszerű segélyhívó eszköz, amelyhez egy országos lefedettségű távfelügyeleti és diszpécser szolgáltatás kapcsolódik. Az így kialakuló bizalmi kör egy új típusú, jóléti szolgáltatási rendszert hoz létre.
A program részeként megvalósuló szolgáltatás és a jelzőeszköz ingyenes, és Magyarország minden településén hozzáférhető a hét minden napján és órájában.

 

Kinek segít a program?

 

Ugye Ön is azt szeretné, ha 65 évnél idősebb szeretteiről akár földrajzilag távolról is gondoskodhatna?
A Magyarország kormánya által biztosított programmal a 65 év feletti, otthonában élő, magyar állampolgárok biztonságát és szeretteinkről való gondoskodást biztosíthatjuk a közvetlen környezet bevonásával úgy, hogy a formális szociális ellátórendszert (háziorvosok, szakszolgálatok, családsegítők, önkormányzatok stb.) nem szükséges igénybe venni.
A szolgáltatással segítjük a generációk közötti szakadékok áthidalását, a törődésen keresztül a mélyebb emberi kapcsolatok kialakítását.

 

A program céljai

 

Ugye Ön is azt szeretné, ha idős szerettei a saját otthonukban, megszokott környezetükben élhetnének minél hosszabb ideig?
A program elsődleges célja az otthoni és önálló életvitel meghosszabbítása.
Ám sokszor az önellátás mellett is szükség lehet külső segítségre! A program segít abban, hogy az idős emberek probléma esetén egyszerűen elérjék azt a személyt, aki gyorsan, valódi segítséget tud nyújtani nekik.
A programban való részvétellel kiemelt figyelmet fordítunk szeretteinkre, biztosítjuk azt a törődést, amelyre családtagjainknak – még önálló életvitel mellett is – szüksége van. Az első számú kontaktszemélyek – a segítő családtagok, rokonok, ismerősök, szomszédok – önzetlen és felelősségteljes tevékenységet végeznek, hiszen a biztonságérzet, az éjjel-nappali figyelem biztosítása általuk és a programnak köszönhetően idősek bentlakásos ellátásának igénybevétele nélkül is megvalósul.

 

Hogyan működik a program?

 

1. Segítségkérés esetén a bajban lévő felhasználó megnyomja a készülékén található gombot.
2. Az eszköz jelzést küld a diszpécserközpont felé.
3. A diszpécserközpont felveszi a kapcsolatot a felhasználóval, értékeli a helyzetet.
4. Kezdeményezi a segítségnyújtást, értesíti a megadott kontaktszemélyt.
5. Indokolt esetben a sürgősségi segélyhívó értesítése is megtörténhet.

Mi szükséges a programhoz való csatlakozáshoz?

A programhoz alanyi jogon lehet csatlakozni minden 65. életévét betöltött magyar állampolgárnak, akik ingyenesen megkapják a jelzőeszközt. A programba a regisztráció gombra kattintva tud jelentkezni, az eszközök kiosztása a regisztrációs űrlap feldolgozását követően folyamatosan történik. Kattintson IDE!

Az ingyenes jelzőeszközt igényelheti a felhasználó (65. életévét betöltött magyar állampolgár) vagy a felhasználó segítője (az a személy, aki a felhasználó megbízásából és jóváhagyásával tölti ki a regisztrációs űrlapot).
A készülék használatba vételéhez javasolt olyan segítő családtag vagy ismerős regisztrálása, akiket az esetleges riasztás során a diszpécserközpont értesíteni tud.
A készülék rendszeres töltésén és viselésén kívül a továbbiakban semmire nincsen szükség, hogy a program aktív tagja maradjon.

Isaszeg Város Önkormányzata az Isaszegi Humánszolgáltatót Központot bízta meg a segítség megszervezésével.

MIBEN TUDUNK MI SEGÍTENI?

Az Isaszegi Humánszolgáltató Központ tájékoztatásban és regisztrációban tudd segíteni.

Telefonszámunk: 0628/362-531 és Email címünk: csaladsegito@isaszeg.hu


Regisztrációhoz szükséges adatok:

Saját magának igényli az eszközt: igen nem
Név, Születési név, Anyja neve, Szül. hely, idő, Taj szám, Lakcím, Email, Telefonszám

A kontaktszemély az az Ön által kijelölt, első számú kapcsolattartó, akit a diszpécserszolgálat baj esetén értesíthet. A kontaktszemély lehet családtag, rokon, ismerős vagy szomszéd, de akár opcionálisan szociális gondozó is. Javasoljuk, hogy olyan személyt válasszon, akivel szoros és bizalmi kapcsolatot ápol.
Amennyiben Ön meg tud jelölni értesítendő kontaktszemélyt, kérjük, hogy az alábbi felületen szíveskedjen megadni a kontaktszemélyre vonatkozó adatokat.

Ön rendelkezik kontakt személlyel? igen / nem

Print Friendly, PDF & EmailNyomtatás és PDF letöltés