+36 70 451 50 87
+36 70 504 83 14

Krízis telefon, NON-STOP!

+36 28 362 531
+36 28 494 042

Munkaidőben hívható.

Hétfő-Csütörtök 8:00 - 16:30
Pénteken 8:00 - 14:00

Irodánkban elérhetők vagyunk.

2021 Erzsébet Táborok az Isaszegi

Humánszolgáltató Központtal

2021. 07. 05-től 23-ig

 

Az Isaszegi Humánszolgáltató Központ az Erzsébet a Közép-európai Gyermekekért Alapítvány megnyert pályázatának köszönhetően, idén már másodjára tarthatta meg nyári táborát, három héten át egy-egy hetes időintervallumban.

A táborba 1-8. osztályos tanulók jelentkezhettek. 

Az első héten

  31 fő, a második héten 26 fő, a harmadik héten 38 fő gyermek volt jelen. A vegyes életkori sajátosságokat és a pályázati kötelező tematikát figyelembe véve színes programokkal vártuk a gyermekeket, melynek mindennapi helyszíne az Isaszegi Humánszolgáltató Központ játszóterén, és az udvarán felállított sátorban valósult meg. Minden hét csütörtöki napjára szerveztük meg a nagy kirándulásokat Szentendrére a Skanzenbe, az Ipolytarnóci Ősmaradványokhoz, és a Poroszló Tisza-tavi Ökocentrumhoz.

Isaszeg városán belül ellátogattunk a Múzeumba, ahol bográcsgulyást főztünk, és kenyérlángost sütöttünk a múzeum kemencéjében. A finom ételekből megkínáltuk a szabadidejükben segítő felnőtteket. Természetvédelmi túráinkat a Honvédsírokhoz és az isaszegi horgásztavakhoz szerveztük, ahol megismertük, tanulmányoztuk a természeti örökségeink növény és állatvilágát.

Kézműves foglalkozásainkat a hét témaköreire építve a néphagyományokra, természeti örökségeinkre és magyarországi őskori állat- és növényvilágára építettük. Már áprilistól készültünk a tábor programjaira, igen sok időt töltöttünk azzal, hogy a gyerekek részére megfelelő oktató, illetve tudományos jellegű természeti és paleontológiai kisfilmeket találjunk, ami kapcsolódik a tábor témájához. A népi hagyományokra épülő hét témájából, a népmese levetítését követően, a pénteki zárónapon a gyermekek dramatizálva adták elő a mesét, meglepetésként a szüleik számára.

A gyermekek részére mindennap „Kreatív idő” állt rendelkezésre. Ezalatt színeztek, rajzoltak, vasalható gyöngyből különböző formákat raktak, kivágva, ragasztva, tűzve, papírtárgyakat készítettek, aszfalt krétáztak, gyurmáztak, homokvárat, bungalót építettek.


A második tábori héten

  ellátogattak hozzánk szabadidejükben az Isaszegi Önkéntes Tűzoltók, akik betekintést nyújtottak a tűzoltók életébe. A gyermekek kipróbálhatták a szükséges felszereléseket, feltöltötték a tábor kismedencéjét.

A három hét egy-egy kijelölt napján a nagy melegre való tekintettel medencés vizipisztolyozást szerveztünk a gyermekek nagy örömére.

A táborozók szívesen töltötték idejüket sportolással, mozgással. Ilyen volt például a futball, pingpong, tollas, röplabda, trambulin, népi ügyességi játékok, tánc, játszótéri játékok használata. A három hét alatt tartalmas barátságok is kialakultak, amik reméljük folytatódni is fognak.

A pályázati úton nyert pénzből fizettük a gyermekek teljes ellátását, a kirándulásokat, valamint kiegészítettük a játékeszközöket új focikapukkal, kosárpalánkkal, trambulinokkal, kézműves foglalkozáshoz szükséges eszközökkel.

Lakossági felajánlásokból kiegészítettük a mindennapi friss gyümölcsöt, zöldséget, így kaptak heti egyszer fagylaltot a gyermekek, A kisétkezések péksüteményeit az Élelmiszerbank illetve a Sósperec pékség adományaiból biztosítottuk.

Minden hét utolsó napján, a délelőtt folyamán ugrálóvár várta a táborlakókat a mozgás öröméért. Hagyomány szerint pénteken ebédre pizzát ettek, a délután folyamán pedig fagylaltot kaptak a Pogonyi Cukrászdából. Szintén megszokott volt, hogy minden gyermek névre szóló emléklappal büszkélkedhetett.


A harmadik hét

  tábor záró napján meglepetés tortával búcsúztak el a segítők a gyermekektől.

A Humánszolgáltató Központ minden munkatársa segítőként járult hozzá a tábor napi életéhez, a gyermekek fogadásához, az elsősegélynyújtáshoz, az ételek elkészítéséhez, tálalásához, beszerzéshez, a tábori adminisztrációs feladatok elvégzéséhez, a játékok, helységek tisztántartásához.


Szeretnénk köszönetet mondani minden támogatónak, aki hozzájárult a gyermekek örömteli napjaihoz; Mészáros Gusztávné alpolgármester asszony, Isaszegi Önkéntes Tűzoltók,  Pizza Firenze, Isaszegi Múzeum Kiállítóhely és a Múzeumbarátok Köre.

Isaszegi Humánszolgáltató Központ Munkatársai

Print Friendly, PDF & EmailNyomtatás és PDF letöltés